РФМ соопшти

Брестовац веќе не е селектор на Македонија

Ракометната федерација на Македонија соопшти дека Данило Брестовац веќе не е селектор на репрезентацијата. 

РФМ смета дека за неуспешниот настап на Светското првенство вината е во селекторот, па денеска соопшти дека се разделува со Данило Брестовац.
 
„Ракометната Федерација на Македонија би сакала да ја извести јавноста дека македонската куќа на ракометот и г. Данило Брестовац, на 26 јануари 2021 г., взаемно се спогодија да ја прекинат соработката околу ангажманот на машките ракометни сениори“, стои во соопштението на РФМ.
 
Македонија на Светското првенство во Египет имаше една победа и пет порази од кои четири беа со двоцифрена разлика.
 
 

Реакцијата на семејството и блиските во однос на пандемијата е пресуден фактор кој влијае на емотивната состојба, размислувањата и однесувањето на младите.

повеќе

Можеби по нас ќе дојдат некои нови клинци што прегрнати ќе го слушаат мртвиот Џоле и ќе го разберат подобро отколку што го разбравме ние на кои со години жив на глуви уши ни пееше за љубовта.

повеќе

За државата Македонија, Македонците се посебен народ со повеќевековна традиција, кои зборуваат, творат, се радуваат и тагуваат на македонски јазик, веќе со векови, во и надвор од територијата на нашата држава.

повеќе