Брестовац го објави списокот за младинскиот шампионат во Бугарија

Селекторот на машката ракометна репрезентацијата на родени 2002/2003 година Данило Брестовац го објави списокот на повикани ракометари за собир за подготовки за настап на „Balkan Men's Youth Championship 2019" во Бугарија.

Собирот е закажан за седми октомври со почеток во 08.00 часот во СС „Мајка Тереза" во Скопје.

Првенството ќе се одржи во градот Гоце Делчев во спортската сала „Неврокоп Арена" во период од 11 – 13 октомври, а ќе настапат репрезентациите на Бугарија, Турција, Косово, Црна Гора и Македонија.

Повикани ракометари:

1. Давид Ацевски РК Металург
2. Матеј Ивановски РК Алушовски
3. Михајло Костовски РШ КЛ 7
4. Петар Атанасијевиќ РК Алушовски
5. Емилијан Ѓоргоски РШ КЛ 7
6. Теодор Тодески РК Металург
7. Едвин Омерагиќ РК Аеродром
8. Иван Андревски РК Металург
9. Христијан Митревски РК Пелистер
10. Божидар Илиевски РК КЛ 7 Лазаров
11. Марко Митев РК Аеродром
12. Велимир Грујоски РК Вардар
13. Давид Ставрески РК Вардар
14. Михаил Ивановски РК Охрид 2013
15. Симон Калајџиски РК Вардар
16. Ѓорѓи Ташев РК Прилеп
17. Стефан Стојчевиќ РК Аеродром
18. Борче Христоски РШ КЛ 7
19. Кристијан Ташевски РК Металург.

Ајде од понеделник да се посветиме сериозно на „носење на Европа" во нашата држава.

повеќе

Улогите на „добар и лош полицаец“ ќе ги играат кон нас уште долго, доколку не сфатиме дека со итроманска политика не се може подалеку од Табановце до Богородица.

повеќе

Неделава, владите на ЕУ повторно решија да го одложат започнувањето на преговорите за пристапување со земјите кандидати Албанија и Северна Македонија, што претставува историска грешка - бидејќи безбедноста и стабилноста на Унијата зависат од трансформацијата на југоистокот.

повеќе