Квалификации за ЕП 2021

Брестовац го објави списокот, без Борко и Георгиевски против Финска и Швајцарија

Селекторот на македонската ракометна репрезентација, Данило Брестовац го објави списокот на играчи на кои ќе смета против Финска и Швајцарија, изненадувачки на него ги нема Борко Ристовски и Гоце Георгиевски. 

Иако Борко Ристовски брани во голема форма во Вардар, Данило Брестовац не го повика за престојните квалификациски натпревари за Европското првенство, на списокот не е ниту Гоце Георгиевски.
 
Останатите македонски ракометари во Вардар добија повици, на списокот се Марко Кизиќ, Стојанче Стоилов, Филип Талески и Марко Мишевски.
 
 

Критичкото малцинство, на 2020 година не гледа само како на година која ја донесе вирусната пандемија, туку и како на година која донесе и еден друг вид на пандемија, онаа на КОВИД-авторитаризмот.

повеќе

Во моментов, мал број проекти или иницијативи во Македонија се фокусираат на тоа како универзитетите ги подготвуваат студентите за општествена одговорност и за граѓанскиот статус.

повеќе

Попис на населението во 2020 треба да има, затоа што тоа утре може да биде услов за Македонија да чекори напред кон ЕУ.

повеќе