Квалификации за ЕП 2021

Брестовац го објави списокот, без Борко и Георгиевски против Финска и Швајцарија

Селекторот на македонската ракометна репрезентација, Данило Брестовац го објави списокот на играчи на кои ќе смета против Финска и Швајцарија, изненадувачки на него ги нема Борко Ристовски и Гоце Георгиевски. 

Иако Борко Ристовски брани во голема форма во Вардар, Данило Брестовац не го повика за престојните квалификациски натпревари за Европското првенство, на списокот не е ниту Гоце Георгиевски.
 
Останатите македонски ракометари во Вардар добија повици, на списокот се Марко Кизиќ, Стојанче Стоилов, Филип Талески и Марко Мишевски.
 
 

Пристигна барањето од етничкиот албански фактор во политиката за тоа да има промена во химната, знамето и грбот на државата.

повеќе

Доколку најмоќните луѓе во земјата (вклучително и претседателот Милановиќ) не престанат со вербалните напади и притисоци врз новинари и медиуми, се плашам дека Хрватска ќе појде по стапките на Унгарија, Полска и Словенија во однос на (не)слободата на медиумите, што секако не е европски, туку автократски пат.

повеќе

Законот за високо образование јасно и прецизно ја пропишува постапката за избор во наставно-научни и соработнички звања на високообразовните институции во нашата држава-Македонија.

повеќе