ЕП 2020

Борко: Не се откажувам, сè додека ме викаат ќе бранам за Македонија

Борко Ристовски не планира да се откаже од националниот тим, вели дека сè додека добива покани ќе брани за репрезентацијата на Македонија. 

Македонската ракометна репрезентација имаше неславен настап на Европското првенство. Играчите се мета на критики од јавноста, а меѓу нив е и Борко Ристовски. Нашиот голман вели дека не размислува за пензија, ќе го носи дресот се додека добива повици.
 
„Зошто да не бранам. Сè додека селекторот ме вика и додека имам сила, јас сум тука за Македонија“, вели Борко Ристовски.
 
„Што се однесува до првенството не знам од каде да почнам. Сите треба да размислиме, и ние и вие видовме каде ни е местото. Мораме да бидеме пореални во нашите очекувања, со овој квалитет толку можеме. Ни треба уште многу работа на сите полиња, почнувајќи од младинските категории, треба да создаваме една нова генерација. Ова е една добра лекција за сите нас. Цело време даваме поддршка на младите и ќе даваме, но треба да ни е јасно дека сме далеку, далеку од онаа генерација која бевме“.
 
„Ни фали храброст, не се работи само за квалитет, тој секогаш не е пресуден. Треба да сме свесни колку ни се можностите. Повеќето од нашите играчи беа бледи. Не се работи ни за тактика, ни за техника, ни за знаење, туку за храброст“.
 

Historia magistra vitae est (Историјата е учителка на животот). Оваа латинска изрека ќе ги објаснува односите меѓу народите и нациите додека постои светот.

повеќе

Добро е, во прво време, г. премиер, да го поттикнете Вашиот министер за култура да најде погодна форма да се преобјави книгата „По повод најновиот напад на нашиот јазик“ од Конески, пишува професорот Атанас Вангелов во отворено писмо до премиерот Зоран Заев.

повеќе

Мислам дека Европа нема ни да дозволи полемика за македонскиот јазик затоа што тоа е строго научна работа. Освен нашите политичари-шупелки, никој друг не би посегнал по таа светост.

повеќе