Андон Бошковски веќе не е тренер на Голден Арт КЛ7

Голден Арт КЛ7 и Андон Бошковски ја прекинаа соработката, клубот на Кире Лазаров соопшти дека тој веќе не е тренер на првиот тим. 

Андон Бошковски веќе не е тренер на Голден Арт КЛ7, а во наредните денови ќе се знае неговиот наследник.
 
„Ракометниот клуб Голден Арт КЛ7 ја информира македонската спортска јавност дека заклучно со 15.01.2020 година (петок) престануваат сите обврски за ангажман како главен тренер во клубот на досегашниот прв тренер Андон Бошковски.
 
На Бошковски му благодариме на досегашната соработка и за придонесот во развој на нашиот проект и му посакуваме многу успех во следните ангажмани.
 
Клубот во текот на следните неколку дена ќе информира за новото решение за прв тренер на клубот“, стои во соопштението на Голден Арт КЛ7.

Во САД и некои други земји, припадниците на загрозените расни и етнички малцинства имаат пократок животен век од просечниот, и поради тоа не се доволно застапени меѓу оние за кои најмногу се очекува дека ќе починат од ковид-19.

повеќе

Предвидувањата за тоа дека ќе дојде денот кога Бугарија ќе ги искористи пасошите кои Софија така лесно им ги даваше на македонските државјани почнуваат да се остваруваат.

повеќе

Реакцијата на семејството и блиските во однос на пандемијата е пресуден фактор кој влијае на емотивната состојба, размислувањата и однесувањето на младите.

повеќе