Победникот на Типстер купот на Спортлајф ги доби клучевите од станот на Водно

Типстер купот на Спортлајф му донесе стан на Водно на играч од Битола. Денес, клучевите од оваа главна премија му беа врачени на младиот Дејан Кузмановски, кој беше прогласен за најдобар типувач на Спортлајф во Типстер купот од минатата и оваа година.

Преку 3.500 финалисти се натпреварува во финалето. Со освоени 126.402 поени тој беше прв на ранг листата на ниво на сите обложувалници на Спортлајф.

Кузмановски (34)  возбудено раскажува како успеал да стигне до финалето и да победи.

„Вербата и редовната игра се исплатеше“, тоа им го порачува и на останатите играчи. Играл секојдневно со влогови од по 20 денари на тикет, а по воведувањето на играта До 50 шанси за 100.000 денари, повисоките поени ги собрал на тикет со одиграни 50 пара и фатени 40, остварувајќи максимални 5.020 поени за влог од 20 денари. Инаку веќе 10 години редовно игра различни игри од широката понуда на Спортлајф, а тимот за кој навива се „топџиите“ од „Арсенал“.

„Оваа година се најдовме пред  повеќе предизвици. Да продолжиме со Типстер купот, да ја доделиме главната премија и притоа да ги исполниме сите протоколи поради вирусот ковид-19. Продолживме со работа во нови услови и со воведување на  онлајн обложување, затоа што знаеме дека нашите играчи  живеат со спортот,  играат и навиваат за него. Им честитаме и воедно им благодариме на играчите за нивната лојалност и учество во натпреварот. Типстер купот продолжува оваа година со подинамично темпо и под мотото Типстер на месецот, со привлечни премии за најдобрите типувачи секој месец до 100.000 денари“, велат од Спортлајф.

Покрај главната премија, стан на Водно, голем број подароци беа доделени и за останатите учесници во Типстер купот. На генерално ниво од финалната етапа, за освоеното 2-10 место следуваа поени за подароци од СЛ маркетот, а за сите останати финалисти Спортлајф обезбеди подарок вредносни ваучери  за игра.

Во чест на Меѓународниот ден на трудот, вреди да се разгледа состојбата со работничките права во државата, да се направи краток осврт на изминатата година и да се согледа што може да се направи за да се насочат работите кон подобро.

повеќе

Таквиот вид на анахрон национал-романтизам, со речиси апологетски однос кон окупаторската политика на Бугарија во Втората светска војна, штетна е за хармонизација на односите на Балканот, пред сѐ на Бугарија со РСМ, но и со Србија.

повеќе

Некогаш да градиш на три континенти, а денес да не ја градиш сопствената држава.

повеќе