Најдобриот руки играч од 1999 испишува историја

Винс Картер ќе игра рекордна 22-ра сезона, потпиша на уште една година со Атланта

Ветеранот Винс Картер нема намера да стави крај на кариерата, потпиша на уште една година со Атланта и ќе испуши неколку рекорди во сезоната 2019/20.

„Јастребите“ решија да му укажат нова доверба на 42 годишниот Винс Картер и потпишаа со ветеранот на уште 12 месеци. Па искусниот бек/ниско крило ќе испише неколку рекорди.

Кога ќе го одигра првиот натпревар од сезоната 2019/20, ќе стане првиот кошаркар во историјата на НБА кој може да се пофали дека одиграл 22 сезони.

Кога ќе го одигра првито натпревар во 2020, Винс Картер ќе стане првиот играч во историјата на НБА кој одиграл натпревар во четири декади.

Сѐ додека Македонија ја претставуваат „политички најподобните" ќе тонеме длабоко и уште повеќе ќе се раслојуваме.

повеќе

По определувањето на мерката ефективен притвор, притворениот раководен функционер не може да издава полноважни правни акти, меѓу другото, и поради фактот што го нема службениот печат.

повеќе

Вината за недобивањето на датум за преговори треба да ја барате во вас и вашите соработници и коалициски партнери.

повеќе