Избори за претседател на МКФ

Темелковски се повлече од трката за претседател на МКФ

Владимир Темелковски кој беше официјален кандидат за нов претседател на Македонската кошаркарска федерација, се повлече од трката.

Темелковски вечерва ја извести јавноста дека од лични и морални причини ја повлекува својата кандидатура за претседател на федерацијата.
 
Перо Антиќ останува единствениот официјален кандидат за нов претседател на МКФ, но се уште постои можноста Петар Наумовски повторно да се кандидира
 

Ковид-19 може да нѐ научи битни лекции за животот - дека почитта кон другите човечки суштества не е во честа која им ја даваме со пружање рака и тапкање по грбот, туку во суштинската грижа за нивната добробит и здравје.

повеќе

За преродба требаат само три чекора: промена на изборниот модел, укинување на мега и квази државниот апарат заедно со сите паразити во него и економски план за ревитализација на земјата.

повеќе

Нашиот капацитет за справување со општи кризи е ограничен. Дали здравството е немоќно, или ние не можеме да се прилагодиме на промени?

повеќе