НБА

Страотна повреда, центарот на Оклахома падна на глава, па на носилки беше изнесен од теренот (ВИДЕО)

На дуелот помеѓу Оклахома и Минесоата, домашниот играч Нерленс Ноел доживеа страотна повреда, центарот падна на глава и на носилки беше изнесен од теренот.

На средината од третата четвртина, Ноел се обиде да го блокира Вигинс, кој тргна на забивање. Центартот на Оклахома доби лакт во лицето, па неконтролирано падна на глава.  

Лекарските екипи неколку минути му укажуваа помош на паркетот, и потоа со носилки беше изнесен од теренот. По крајот на мечот, тренерот на Оклахома само кратко кажа дека играчот бил пренесен во болница, и во следниот период ќе се следи неговата здравстна состојба.

Повеќе информации ќе се знае во текот на денот или утре, но извори од болницата велат дека Ноел е свесен, ги препознал членовите на неговото семејство и разговарал со нив.

Неопходно е да се надминат бариерите кои во моментов се присутни во регулаторната, политичката, финансиската и пазарната рамка и кои го кочат напредокот кон обновливите извори на енергија.

повеќе

За прв пат имаме постапки за амнестија кои не се водат по службена должност (ex officio), туку по приватна иницијатива на засегнатите странки (ex privata).

повеќе

Причината за загриженост не е дали ЕУ успева да создаде функционални и стабилни земји или не, туку тоа што ангажманот на ЕУ во регионот води кон губење на кредибилитетот на Унијата како меѓународен актер и кон неуспех на нејзината Заедничка надворешна и безбедносна политика.

повеќе