Лука продолжува да „гази“ во изборот на фановите

Стигнаа вторите резултати од гласањето за Ол-стар, Дончиќ има повеќе гласови од Кари, Харден, Дурант...

НБА ја објави новата листа со гласови за Ол-стар мечот во Шарлот, Лука Дончиќ се уште е при врвот и има повеќе гласови од ѕвезди како Стеф Кари, Џејмс Харден и Кевин Дурант.

Кошаркарската јавност во САД имаше многу прашалници за словенечкото „чудо од дете“ и дали Лука Дончиќ ќе може да се прилагоди во НБА. 19 годишниот кошаркар на најдобар можен начин им одговори, со фантастични партии ги освојува симпатиите и испушува рекорди.

Па сосема очекувано, многумина сакаат да го видат Лука Дончиќ на Ол-стар натпреварот кој ќе се одигра во Шарлот следниот месец.

НБА вечерва ги објави вторите резултати од гласањето на фановите, и Лука Дончиќ продолжува да „гази“ со нешто над 2,2 милиони гласови. Словенецот има повеќе гласови од ѕвезди како Стеф Кари, Џејмс Харден и Кевин Дурант.

Повеќе гласови од него на Западот има само Леброн Џејмс, кој е прв на списокот со нешто на 2,7 милиони гласови. Доколку во предвид се земе и Истокот, уште двајца кошаркари котираат подобро, Јанис со над 2,6 милиони гласови и Кајри Ирвинг со над 2,3 милиони гласови.

На 24. јануари ќе бидат објавени капитените и стартерите, а една недела подоцна и резервите.

Деновиве Владата донесе одлука за формирање на ново министерство. А и така, по глава на жител, верувам, рекордери сме по министерства и министри. Оттука, размислував зошто да не предложам да се формира уште едно – за „спречување автоголови".

повеќе

Денес, кандидати за политички функции се луѓето. Утре, тоа ќе го прават интелигентни машини. И, тие може и ќе победуваат, како што расте незадоволството на граѓаните од човечките политичари.

повеќе

Еден од начините на промовирање подобри меѓуетнички односи помеѓу децата е овозможување подолготраен контакт помеѓу нив што ќе овозможи создавање значајни индивидуални врски помеѓу децата.

повеќе