КФМ и Здружението на прволигаши донесоа одлука

Стартот на кошаркарската сезона одложен за седум дена

На денешниот состанок помеѓу раководството на КФМ и Здружението на прволигаши падна договор да биде направена измена во календарот, стартот на кошаркарската сезона е одложен за седум дена.

Наместо на 3. октомври, новата сезона во Првата лига - мажи ќе почне на 10. октомври. На денешниот состанок помеѓу раководството на КФМ и Здружението на прволигаши падна договор стартот на сезоната да биде одложен за седум дена.

Причина за ваката одлука е позитивниот тест на коронавирус на Демиер Питс и карантинот од 14 дена на кошаркарите на Работнички.

На состанокот се разговарало и за идејата да се игра во „меури“ но клубовите не ја прифатиле иницијативата на КФМ. Било разговарано и за протоколи за тренинзи и за натпревари кои треба да бидат поднесени и одобрени од Комисијата за заштита од заразни болести.

Ставот на поголемиот дел од клубовите е дека до тројца заразени со ковид-19 во еден тим ќе се сметаат како повредени, а доколку бројката на заразени е поголема, да следи делумен или целосен прекин на првенството.

И Софија ќе треба да не го запре македонското евро-интегрирање на самиот почеток – и Скопје ќе треба да ја декомунистицира и дејугословенизира својата елита, економија, политика, наратива и медиуми.

повеќе

На светов има доволно место и за доктори и за антиваксери, и за научници и инженери, како и за рамноземјани и антимаскери, за уметници и фантазери.

повеќе

Во Законот кој е предложен воопшто не се цели на попишување на реалната состојба на терен, туку се цели на попишување на сите возможни граѓани заради задоволување на политички цели.

повеќе