Сопругата на Коби собра сила и го објави првиот пост по неговата смрт: Нема зборови кои можат да ја опишат нашата болка

Сопругата на Коби Брајант, Ванеса им се заблагодари на сите за поддршката, ја сподели големата болка која ја има и побара приватност во овие тешки моменти за нејзината фамилија. 

Ванеса Брајант е неизмерно тажна поради загубата на нејзиниот сопруг Коби и ќерката Џиана. Таа некако успеа да собере сили и да се обрати на јавноста преку пост на социјалните мрежи.
 
„Моите девојки и јас сакаме да се заблагодариме на милионите луѓе кои покажаа поддршка и љубов во овој ужасен период. Ви благодарам за сите молитви. Дефинитивно ни требаат. Ние сме комплетно уништени од ненадејната смрт на мојот сакан сопруг, Коби - неверојатен татко на нашите деца, и мојата прекрасна, слатка Џиана - сакана, внимателна и прекрасна ќерка, и неверојатна сестра на Наталија, Бјанка и Капри.
Исто така сочувствуваме со фамилиите кои ги загубија нивните сакани во неделата и ја делиме нивната тага.
Не постојат доволно зборови да се опише нашата болка сега. Полесно ми е кога знам дека Коби и Џиџи знаат колку силно беа сакани. Ние бевме неверојатно благословени да ги имаме нив во нашите животи. Сакам да беа тука со нас засекогаш. Тие беа наши прекрасни благослови прерано земени од нас.
Не сум сигурна какви ќе бидат нашите животи од денес, невозможно е да се замисли животот без нив. Но се будиме секој ден обидувајќи се да продолжиме бидејќи Коби и нашето девојче Џиџи блескаат на нас за да ни го осветлат патот. Нашата љубов за нив е бесконечна, неизмерна. Посакувам само да можев да ги гушнам, бакнам и благословам. Да ги имам тука со нас, засекогаш.
Ви благодарам што ги споделивте вашите мисли, вашата тага и вашата поддршка со нас. Ве замолувам да ни дадете почит и приватност која ќе ни биде потребна да ја разгледаме оваа нова реалност.
Ви благодарам многу што ни давате сила со вашите молитви и за вашата љубов за Коби, Џиџи, Наталија, Бјанка, Капри и мене“, напиша Ванеса Брајант.
 
 
 
 
View this post on Instagram

My girls and I want to thank the millions of people who’ve shown support and love during this horrific time. Thank you for all the prayers. We definitely need them. We are completely devastated by the sudden loss of my adoring husband, Kobe — the amazing father of our children; and my beautiful, sweet Gianna — a loving, thoughtful, and wonderful daughter, and amazing sister to Natalia, Bianka, and Capri. We are also devastated for the families who lost their loved ones on Sunday, and we share in their grief intimately. There aren’t enough words to describe our pain right now. I take comfort in knowing that Kobe and Gigi both knew that they were so deeply loved. We were so incredibly blessed to have them in our lives. I wish they were here with us forever. They were our beautiful blessings taken from us too soon. I’m not sure what our lives hold beyond today, and it’s impossible to imagine life without them. But we wake up each day, trying to keep pushing because Kobe, and our baby girl, Gigi, are shining on us to light the way. Our love for them is endless — and that’s to say, immeasurable. I just wish I could hug them, kiss them and bless them. Have them here with us, forever. Thank you for sharing your joy, your grief and your support with us. We ask that you grant us the respect and privacy we will need to navigate this new reality. To honor our Team Mamba family, the Mamba Sports Foundation has set up the MambaOnThree Fund to help support the other families affected by this tragedy. To donate, please go to MambaOnThree.org. To further Kobe and Gianna’s legacy in youth sports, please visit MambaSportsFoundation.org. Thank you so much for lifting us up in your prayers, and for loving Kobe, Gigi, Natalia, Bianka, Capri and me. #Mamba #Mambacita #GirlsDad #DaddysGirls #Family

A post shared by Vanessa Bryant (@vanessabryant) onJan 29, 2020 at 4:59pm PST

Благодарејќи на коронавирусот, граѓаните го видоа вистинското лице на  оваа натприродна организација, наречена државна администрација. Алчна, себична, несолидарна, нечувствителна.

повеќе

Солидарноста е единствениот начин за надминување на оваа криза.

повеќе

Ама бидејќи капиталисти со ситни души ја владеат земјава јас и ти ќе плаќаме, коментираат бизнисмените.

повеќе