Олимписки игри

Познат е изгледот на групите за кошаркарскиот турнир на ОИ во Токио, ниту Хрватска, ниту Србија не се пласираа

Во изминатите денови се играа квалификациските турнири за пласман на Олимписките игри во кошарка, Хрватска и Србија кикснаа на свој терен. 

Иако играа дома, ниту Хрватска, ниту Србија не успеаја да го поминат квалификацискиот турнир.
 
Во својата група Хрватска загуби уште во полуфиналето од Германија која победи убедливо со 86-76, а Германците подоцна го добија и финалниот меч со Бразил.
 
Србија дојде до финалето, но во него загуби од Италија со 102-95, па ниту тие нема да бидат дел од Олимпијадата.
 
Еве ги трите групи за Олимписките игри во Токио:
 
Група А

САД
Франција
Иран 
Чешка
 
Група Б
 
Австралија
Германија
Италија
Нигерија
 
Група Ц
 
Шпанија
Аргентина
Јапонија 
Словенија

Tреба да ја прифатиме технологијата, наместо да се плашиме од неа, а и игрите се дел од тој процес. 

повеќе

Moжно ли е стотици кандидати за градоначалници три недели да ветуваат, а никој да не каже од каде средства за таа намена т.е. никој да не го спомене зборот децентрализација кој претставува клуч за било какво ветување?

повеќе

Капиталното дело на Танас Вражиновски „Македонска народна митологија“, упатува на потребата нашата наука постојано да се враќа на извориштата на македонската култура и писменост, создавани од светите браќа Кирил и Методиј и од нивните ученици и следбеници, светите Климент и Наум Охридски. 

повеќе