Денеска се избира нов претседател на МКФ

Перо Антиќ официјално е единствен кандидат за претседател на МКФ, но...

Денеска ќе се одржи изборното собрание на Македонската кошаркарска федерација по кое ќе се знае дали Перо Антиќ ќе биде новиот претседател или Пеце Наумоски ќе добие нов мандат.

Доцна синоќа Владмир Темелковски реши да се откаже од трката за претседател на МКФ, па официјално само Перо Антиќ е кандидат за прв човек на кошарката во Македонија.
 
Но, актуелниот претседател Пеце Наумоски се уште не се изјаснил дали и тој ќе се кандидира или ќе се откаже од функцијата.
 
Изборното собрание ќе се одржи во 12 часот во „Сквер 21“.
 

Бизнис заедницата која до пред некој месец постојано „трубеше“ како државата не треба да ѝ се меша во работата, веднаш почна да плаче за државна помош.

повеќе

Кога може оние кои пукаа по нас, оние кои ги убија Аце, Коки и Оливер да бидат на слобода, зошто не би бил помилуван и ти?

повеќе

Го регистрираме името Јунајтед Маседонианс и тогаја сетне почнаме да прајме отворени Илинденцки пикници – македонцки илинденцки, не со Богарите. Сами ние Македонци и народо трна.

повеќе