Изборно собрание на МКФ

Перо Антиќ е нов претседател на МКФ

Перо Антиќ е изгласан за нов претседател на Македонската кошаркарска федерација, тој беше единствениот кандидат на денешното изборно собрание откако претходно Владимир Темелковски се повлече, а Пеце Наумоски одлучи да не се кандидира. 

Перо Антиќ е нов претседател на Македонската кошаркарска федерација, тој беше единствениот кандидат за фунцијата претседател на денешното изброрно собрание на МКФ и едногласно беше изгласан.
 
Владимир Темелковски кој исто така имаше поднесено кандидатура за претседател, синоќа се повлече, а Пеце Наумоски реши да не се кандидира за нов мандат.
 
На барање на новиот претседател, Перо Антиќ новите членови на Управниот одбор ќе бидат познати за 15 дена.
 

(Реакција на колумната на Наум Кајчев, „За Гологанови и нашата заедничка историја“, 15 септември 2019, МКД.мк)

повеќе

Деликатна јазична авантура е ако се излезе од основното и утврдено значење на зборовите и се прејде во сферата на жаргонот и колоквијалноста.

повеќе

Плаќањето на вработените на час наместо месечно помага да се зголеми нивната плата со тоа што ќе се вреднува работното време поефикасно.

повеќе