Одложен стартот на Првата кошаркарска лига

Кошаркарската федерација на Македонија (КФСМ) објави дека стартот на Првата лига ќе доцни најмалку седум дена, а причината состојбата со АВ Охрид. 

Првата кошаркарска лига во Македонија требаше да почне овој викенд, но тоа нема да се случи. Причината е неизвесната ситуација со АВ Охрид.
 
Охридскиот тим најави згаснување иако со големи амбиции ги стартуваше подготовките, донесе неколку засилувања, но синоќа објави дека нема да се натпреварува.
 
Одложувањето на сезоната е со цел да се види дали АВ Охрид и дефинитивно ќе згасне или ќе успеа со нова управа и со помош на општината да се спаси во последен момент.
 

Мислам дека Европа нема ни да дозволи полемика за македонскиот јазик затоа што тоа е строго научна работа. Освен нашите политичари-шупелки, никој друг не би посегнал по таа светост.

повеќе

Сега младите сакаат што е можно побрзо да ја напуштат својата земја. Тие веќе не се чувствуваат застапени и го изгубија чувството на припадност.

повеќе

Во либералните демократии веќе со години се продлабочува политичката поларизација, се намалува довербата во владеењето на правото и, институционално гледано, состојбата општо се распаѓа.

повеќе