Во извештајот има прилично брутални детали за страшната несреќа

Објавени резултатите од обдукцијата на Коби Брајант, смртта настапила веднаш поради фатални повреди

Властите од Лос Анџелес ги објавија резултатите од обдукцијата на Коби Брајант и останатите жртви од хеликоптерската несреќа, кај сите девет лица, смртта настапила веднаш поради фатални повреди.

Четири месеци по големата трагедија и хеликоптерската несреќа во која загинаа Коби Брајант, неговата ќерка Џиана и уште други седум лица, центарот за судска медицина од Лос Анџелес ги објави резултатите од обдукцијата.

Причина за смртта на Коби Брајант е силна траума. Смртта кај легендата на ЛА Лејкерс, но и кај сите други, настапила веднаш. Кога хеликоптерот се урнал во ридот, сите се здобиле со сериозни и фатални повреди.

Извештајот, кој е на 180 страни, покажува колку била брутална несреќата, лицата се здобиле со бројни скршеници, имало распарчени делови од тела, а телото на Коби Брајант било уништено до тој степен што идентификација била направена преку отпечатоци од прсти.

Токсиколошката анализа покажала дека пилотот бил негативен на алкохол и дрога, а негативни биле тестовите и на сите останати.

Причините за несреќата се уште не се познати, се верува дека лошите временски услови придонеле за големата трагедија.

За преродба требаат само три чекора: промена на изборниот модел, укинување на мега и квази државниот апарат заедно со сите паразити во него и економски план за ревитализација на земјата.

повеќе

Нашиот капацитет за справување со општи кризи е ограничен. Дали здравството е немоќно, или ние не можеме да се прилагодиме на промени?

повеќе

 За базата во Ново Село, Бугарија не добива ни долар за закупнина, а отворени се и бројни прашања за животната средина.

повеќе