Чудна реакција

„Нежните“ кошаркари на Голден стејт пробуваа српски бурек и ќебапи (ВИДЕО)

Српскиот кошаркар Ален Смаилагиќ им донесе бурек и ќебапи на неговите соиграчи од Голден стејт, Џордан Пул и Ерик Пашол, тие реагираа со многу предрасуди.

Многу детски реакции од Џордан Пул и Ерик Пашол кои прв пат пробуваа балканска храна. Ален Смаилагиќ им купи бурек и ќебапи, а на Американците им требаше време додека да одлучат да пробаат.
 
Младите кошаркари на Голден стејт имаа многу предрасуди кон српската храна, делуваа како да пробуваат нешто отровно, а не обична традиционална храна за одреден регион од светот.

Помина времето кога политиката беше „шаховска борба“ на политичките актери, која неретко се одвиваше далеку од очите на јавноста и беше доста неразбирлива за обичниот гласач. 

повеќе

Државата треба повеќе да се вклучи во промовирање на младинско претприемништво како економска активност која би помогнала за намалување на невработеноста.

повеќе

Без оглед на политичката заднина на случајот за изнудување, владата во Скопје мора да се фокусира на темелна истрага наместо на ограничување на штетата.

повеќе