Чудна реакција

„Нежните“ кошаркари на Голден стејт пробуваа српски бурек и ќебапи (ВИДЕО)

Српскиот кошаркар Ален Смаилагиќ им донесе бурек и ќебапи на неговите соиграчи од Голден стејт, Џордан Пул и Ерик Пашол, тие реагираа со многу предрасуди.

Многу детски реакции од Џордан Пул и Ерик Пашол кои прв пат пробуваа балканска храна. Ален Смаилагиќ им купи бурек и ќебапи, а на Американците им требаше време додека да одлучат да пробаат.
 
Младите кошаркари на Голден стејт имаа многу предрасуди кон српската храна, делуваа како да пробуваат нешто отровно, а не обична традиционална храна за одреден регион од светот.

Секој може да биде менаџер во „добри денови", но најчесто менаџерската работа не е за „добрите денови" туку постојан баланс помеѓу проблемите и можностите за оптимизирано управување на компанијата.

повеќе

Нека се соберат во Дојран, нека се договорат и нека нѐ известат. Сите други пак нека се спремаат за вистински избори во постпандемискиот период.

повеќе

Дали е аксиом дека со членството во НАТО е гарантирана безбедноста на Македонија? Дали почеток на преговори значи и отворен пат за членство во ЕУ?

повеќе