НБА

НБА тимовите од мај се враќаат на тренинзи

Со почетокот на идниот месец ќе започне и враќањето на НБА играчите во погон, тимовите добиваат дозвола да започнат со тренинзи. 

Дел од НБА тимовите од мај ќе може да почнат со враќање на тренинзите. Тоа се оние тимови каде што државите ги олабавија рестриктивните мерки.
 
Тренинзите најпрво ќе бидат индивидуални, без можност за класични групни тренинзи, со почитување на мерките за социјална дистанца.
 
Се уште не е познато кога и дали ќе продолжи НБА сезоната, но враќањето на тренинзи е чекор напред кон таа цел.

Кога ќе заврши пандемијата, очекувајте државите да се вратат со поголема власт и поголем легитимитет.

повеќе

Откако не успеа во приказот на Мицкоски како екстензија на Груевски и на опозицијата како „анти-западна“, со изјавите неделава Заев покажува дека негов рецепт за изборна победа е само што помала излезност без учество на опозицијата.

повеќе