Соопштение по крајот на мандатот

Наумоски: За четири години направивме многу позитивни промени за македонската кошарка

Веќе поранешниот претседател на МКФ, Петар Наумоски преку соопштение се огласи по крајот на својот мандат. 

Петар Наумоски им се заблагодари на своите соработници со кои вели дека во изминатите четири години направиле многу позитивни промени во изиминатите четири години. Соопштението ви го пренесуваме во целост:
 
„Би сакал да им се заблагодарам на сите соработници и поддржувачи во изминативе четири години, да истакнам дека заеднички се донесоа доста промени, позитивни во интерес на кошарката. Можеби некој ќе каже дека можело повеќе, јас ќе кажам дека секогаш може подобро и повеќе меѓутоа уверен сум дека со овие ингеренции што МКФ и раководството ги има ова е максимумот.
 
Сметам дека и се оддолживме на оваа спортска институција и на кошарката преку нашето ангажирање и посветеност во последните четири години. Ја деблокиравме 16-годишната блокада на сметката на федерацијата, ги вративме сите долгови што само во континуитет се таложеле, ја доведовме федерацијата во стабилна, сигурна па и профитабилна организација, што всушност е работа и обврска на едно успешно раководство на која било институција.
 
Кошаркарскиот дом за федерацијата е добиен од пред 15ина месеци, но се уште го немаме добиено во владение поради имотно правни кочници и таму беше зацртана целата програма за развој на младите во текот на сите 12 месеци во годината, а не само 45-60 дена пред секое европско младинско првенство. На новото раководство им посакувам успех и добри резултати во нивното работење. 
 
Спортски поздрав,
Петар Наумоски“.

Едно современо демократско општество се разликува од тоталитарното токму по тоа што јавната критика е основно полемичко право и должност на медиумите.

повеќе

Македонските граѓани конечно го гледаат крајот на илузијата што им се продава од осамостопјувањето до денес.

повеќе

Министерот за финансии не треба да е кум, баџанак, шура, братучед или самиот тој, бидејќи треба да даде отпор на честите политички, но не и економски барања на членовите на владата.

повеќе