МЗТ Скопје

Магдевски веќе не е кошаркар на МЗТ Скопје

Андреј Магдевски и МЗТ Скопје спогодбено го раскинаа договорот, тој веќе не е кошаркар на клубот од Аеродром. 

Фото: МЗТ Скопје
МЗТ Скопје потврди дека го раскинале договорот со Андреј Магдевски.
 
„Во ростерот на МЗТ Скопје Аеродром во продолжение од сезоната ќе го нема Андреј Магдевски, со кого денеска е постигнат спогодбен раскин на договорот, кој беше со важност до 2024 година“, стои во соопштението на клубот.
 
„Плејмејкерот минатото лето дојде во нашиот клуб од романскиот тим Плоешти, но по неколку месеци од новата сезона изрази желба за промена на локацијата. Во неколку долги разговори со кошаркарот, дојдовме до заеднички заклучок дека во моментов најдобро за двете страни е да се прекине соработката и да му се овозможи да најде средина во која ќе може уште подобро да се снајде и искаже“.

Легенда под Главна слика

Фото: МЗТ Скопје

Калоѓера не може да премолчи, не може да замиже пред историската вистина на Македонија, па затоа во својот живот се определил да македонствува.

повеќе

Слушањето како способност да го фокусираме вниманието на аудитивните дразби е важен аспект на нашиот живот и значително влијае на неговиот квалитет во сите сегменти.

повеќе

„Ќе дојде ден, кога пазарите отворени за трговија и размена на идеи, ќе бидат единствените борбени полиња“ - Виктор Иго

повеќе