Познат и распоредот на натпревари

Кошаркарите ги дознаа противниците во квалификациите за ЕП 2021, Естонија е нашата шанса

Македонската кошаркарска репрезентација ги дозна противниците во квалификации за Европското првенство 2021 година. 

Македонија ќе игра против Италија која е еден од домаќините, потоа силната селекција на Русија, како и Естонија.
 
Со оглед на тоа што Италија како еден од домаќините има загарантиран пласман на Европското првенство и покрај настапот во квалифкациите, и силината на Русија, Македонија својата шанса ќе ја бара против Естонија. Треба да бидеме пред нив за да се пласираме на Евробаскетот
 
Распоред на натпревари
 
20/21.02.2020
Македонија - Естонија
 
23/24.02.2020
Русија - Македонија
 
26/27.11.2020
Италија - Македонија
 
29/30.11.2020
Естонија - Македонија
 
18/19.02.2021
Македонија – Русија
 
21/22.02.2021
Македонија - Италија
 

Секој може да биде менаџер во „добри денови", но најчесто менаџерската работа не е за „добрите денови" туку постојан баланс помеѓу проблемите и можностите за оптимизирано управување на компанијата.

повеќе

Нека се соберат во Дојран, нека се договорат и нека нѐ известат. Сите други пак нека се спремаат за вистински избори во постпандемискиот период.

повеќе

Дали е аксиом дека со членството во НАТО е гарантирана безбедноста на Македонија? Дали почеток на преговори значи и отворен пат за членство во ЕУ?

повеќе