НБА

Јокиќ и Дончиќ се најдоа во најдобрата петорка во НБА за оваа сезона

Никола Јокиќ кој беше прогласен за МВП на сезоната очекувано е и во најдобрата петорка, а во неа е и Словенецот, Лука Дончиќ. 

Неколку години при здрав разум сакаат да ни наметнат и да нѐ убедат дека со соседна Бугарија сме имале заедничка историја. 

повеќе

Деновиве во Комората пристигна нацрт-концептот за даночни реформи, кој треба да претставува основа за јавна расправа во наредниот период.

повеќе

Концептот е насочен кон креирање на оптимален даночен систем, кој ќе го поддржи економскиот раст, а со тоа и животниот стандард на нашите граѓани.

 

повеќе