НБА

Јокиќ го доби најголемиот договор во историјата на НБА

Српската кошаркарска ѕвезда, Никола Јокиќ кој двапати ја доби наградата МВП на сезоната во НБА, од Денвер го доби и најбогатиот договор во историјата на лигата, за пет години ќе заработи 264 милиони долари. 

Новиот договор на Јокиќ ќе почне од сезоната 2023/24 и во пет сезони ќе добие вкупно 264 милиони долари.
 
Тој во првата година од договорот ќе добие 46,550 милиони долари, секоја сезона сумата прогресивно ќе му се зголемува, па во последната сезона од договорот таа ќе изнесува 63,331 милиони долари.
 

Работите во Македонија забегаа до тој степен што за нив мора да се пишува отворено, „револуционерно“.

повеќе

Минатата недела во јавноста се актуелизираше дискусијата за концептот на даночната реформа.

повеќе

Војната во Украина ја разоткри вистината за Русија, но и вистината за Европа. 

повеќе