НБА

Јокиќ добро помина, доби еден меч суспензија

Никола Јокиќ е казнет со суспензија од еден натпревар поради инцидентот со Маркиф Морис кој доби само парична казна. 

Маркиф Морис направи намерен фаул врз Никола Јокиќ, по што Србинот се изнервира и со удар го патосираше кошаркарот на Мајами.
 
Јокиќ веднаш беше исклучен и јасно беше дека ќе добие некаква суспензија, казната е изречена, тој нема да може да игра само на следниот натпревар.
 
Маркиф Морис очекувано помина полесно, тој доби парична казна од 50.000 долари.
 
 

После речиси две години очигледно е дека менталното здравје на вработените е исто важно како и нивното физичко здравје. Сега повеќе од било кога, неопходен е силно развиен систем за управување со човечки ресурси.

повеќе

Јазикот е многу повеќе од структура на една реченица или граматика, јазикот е нашата историја, нашите обичаи и нашето наследство...

повеќе

Овој отпад, освен тоа што ја загадува животната средина, исто така предизвикува дефекти во машините, ги оштетува контејнерите и го спречува транспортот на друг отпад.

повеќе