Им нема крај на маките

Големи проблеми за Голден Стејт, Стеф Кари ја оперираше дланката и ќе паузира најмалку три месеци

„Воините" соопштија дека Стеф Кари заминал под нож за да ја санира фрактурата на левата дланка, плејмејкерот ќе паузира најмалку три месеци.

Големи проблеми за Стив Кер и Голден Стејт, првата ѕвезда на тимот, Стеф Кари ќе биде надвор од стрјот до февруари следната година.

Плејмејкерот заработи повреда на дуелот со Феникс, центарот на „сонцата“, Арон Бејнс падна на неговата рака и настрада левата дланка. Па Стеф Кари денеска морал да замие под нож за да ја санира фрактурата.

Се очекува тој целосно да се опорави, но ќе биде надвор од стројот најмалку три месеци. „Воините“ од поодамна не можат да сметаат на Клеј Томпсон и Демаркус Казинс, кои имаат тешки повреди и со месеци ќе бидат во аут, па прашање е дали Голден Стејт ќе игра плеј-оф.

Поентата на глобализмот е максимално економско вмрежување во десетици економски сојузи на секоја држава.

повеќе

Социјалниот маркетинг веднаш би можел ефективно да придонесе во напорите против нееколошкото однесување во нашата земја.

повеќе

Античкиот грчки филозоф Хераклитус, кој живеел пред Сократ, Платон и Аристотел, е авторот на често користената поговорка „панта реи“ (Panta rei), односно, во превод, поедноставено: ,„сѐ тече, сѐ се менува, ништо не останува исто, нема апсолутна вистина и единствена реалност е повеќегодишно движење“.

повеќе