НБА

Ентони Дејвис ќе стане слободен агент па за неколку милиони повеќе повторно ќе потпише за ЛА Лејкерс

Ентони Дејвис ќе се откаже од последната година од договорот и ќе стане слободен агент, тој сепак нема да замине од ЛА Лејкерс и повторно ќе потпише за „езерџиите".

Името на Ентони Дејвис често се споменува кога е во прашање трансфер пзарот во НБА. Тој има опција да стане слободен агент, а со тоа и да потпише за друг тим. 

Последните информации велат дека Ентони Дејвис ќе се откаже од последната година од договорот со „езерџиите“ вредна 28,7 милиони долари, но нема да го напушти „Градот на ангелите“. 

Крилото одново ќе потпише за ЛА Лејкерс, сега за неколку милиони повеќе, и во следниот период ќе се преговара за должината на договорот. Во опција е петгодишен договор вреден преку 200 милиони долари, но и краткорочен договор од две години, со кој ќе стане слободен агент во исто време со Леброн Џејмс.

Структурното насилство кон трансродовите и родово небинарните луѓе е препрека во нивното реализирање како полноправни членови на општеството.

повеќе

И сега вие замислете, на едно детенце од 6 години да му кажувате со авторитет на наставник дека не треба да се дефинира како машко или женско.

повеќе

Засега СДСМ и ВМРО-ДПМНЕ и нивните заеднички алтер-фабрикати не даваат впечаток дека го разбираат новосоздадениот замаец.

повеќе