ЗЛАТОТО ПРИСТИГНА ВО ЉУБЉАНА

Дождот не го расипа славјето, Словенија ги пречека европските шампиони! (ФОТО + ВИДЕО)

Словенечките кошаркари го донесоа златото во Љубљана. Дождот постојано врнеше, но тоа не им пречеше на илијадници луѓе да излезат на плоштадот и да ги пречекаа своите миленици кои направија историски успех.

 

Словенија има нови херои. Кошаркарите од оваа земја направија вистинска сензација станувајќи Европски шампиони. Драгиќ, Дончиќ и останатите добија дочек каков што заслужуваат, плоштадот во Љубљана изгледаше претесно иако постојано врнеше дожд.

Без оглед дали сте поддржувач или противник на претходната власт, не можете да оспорите дека таа постави сосема нови стандарди во поглед на мерките, напорите и вложувањата за да се привлечат странски инвестиции, за наши услови. 

повеќе

Ако лидерите на двете најмоќни земји во светот – САД и Кина имаат суштински разлики во начинот на кој тие гледаат на меѓународните односи, какви се изгледите за глобално зајакнување на соработката?

повеќе

Најновите случувања на релација политичка власт-граѓански сектор, повторно го отвораат прашањето за односите помеѓу овие два сегмента на општествениот живот.

повеќе