Словенецот е голема ѕвезда во Далас

Дончиќ ја користи одличната прва сезона во НБА за богат договор со Најк, бара 100 милиони долари!

Лука Дончиќ сака дебело да ја наплати одличната прва сезона во НБА, словенечкото чудо од дете се обидува да си обезбеди богат договор од Најк вреден 100 милиони долари за пет години.

Лука Дончиќ во Реал Мадрид важеше за еден од најдобрите играчи во Европа, но дел од скаутите во САД беа скептични, па тој не беше избран како прв пик. 

Но словенечкото чудо од дете импресионираше од првиот ден во НБА, брзо ги освои симпатиите на фановите, особено оние на Далас, кој во Лука Дончиќ гледаат нов идол и кошаркар кој ќе ги врати на врвот. 

Тој сосема очекувано беше избран за руки на годината, и очигледно сега сака дебело да ја наплати одличната прва сезона во НБА. Медиумите пренесуваат дека двегодишнито договор на Лука Дончиќ со Најк истекол во понеделникот, и кошаркаротј сега се обидува да си обезбеди нов богат договор вреден 100 милиони долари за пет години. 

„Да, ми истече договорот со Најк, сега сум слободен агент. Ќе видиме што ќе се случи“ - кратко прокоментира Лука Дончиќ.

Нашиот капацитет за справување со општи кризи е ограничен. Дали здравството е немоќно, или ние не можеме да се прилагодиме на промени?

повеќе

 За базата во Ново Село, Бугарија не добива ни долар за закупнина, а отворени се и бројни прашања за животната средина.

повеќе

Се поставува прашањето, дали треба да се жртвува слободата за сметка на жртвите кои се последица од вирусот, кој не можеме да го спречиме освен со строги санкции и мерки?

повеќе