Селекторот остана без клупски ангажман

Давитков доби отказ од Банијас

Селекторот на македонската кошаркарска репрезентација, Јорданчо Давитков остана без клупски ангажман откако доби отказ од Банијас од Абу Даби.

На новото раководство на клубот од Обединетите Арапски Емирати не му се допаднало идејата Давитков паралелно да ја извршува и функцијата селектор на Македонија, па му врачиле отказ.
 
Досега Давитков имаше дозвола од клубот да биде и селектор, но со промените во раководните структури се промениле и правилата во клубот. Му понудиле да остане советник, но тој ги одбил.
 
Македонскиот стратег ќе побара нов клупски ангажман, а една од опциите е и МЗТ Скопје кој најверојатно ќе се раздели со Александар Тодоров.

Гувернерот, кој и да е, не е ничиј должник. Ниту на предлагачот, ниту на тие што ќе го изгласаат.

повеќе

Родовото прашање е клучен двигател за резултатите на здравството.

повеќе

Постојат повеќе административни и технички решенија против плагијаризам што се применуваат од издавачите и универзитетските менаџменти, а понекогаш и државните власти, како што е случајот во Македонија. 

повеќе