Антиќ потврди: Ќе се кандидирам за претседател на МКФ! (ВИДЕО)

Легендарниот македонски кошаркар, Перо Антиќ потврди дека ќе се кандидира за претседател на Македонската кошаркарска федерација.

Мандатот на актуелниот претседател на МКФ, Петар Наумоски истекува следниот месец по што ора да биде свикано изборно собрание.
 
„Сега првпат кажувам јавно дека ќе се пријавам да бидам претседател на МКФ“, изјави Перо Антиќ во емисијата „Улица Македонија“.
 
Петар Наумоски нема да поднесе нова кандидатура за претседател, но се очекува даму даде поддршка на Владимир Темелковски кој треба да биде противкандидатот на Перо Антиќ.
 
 

Културата на победништво од нашите епски и херојски денови тотално ги уназади овие општества во 20 век, вели Миљенко Јерговиќ во интервју за Бука.

повеќе

Запрашајте се, о, вие, бездарници анационални што направивте!

повеќе

Додека Бугарите се убедуваат себеси и нас дека Гоце Делчев бил Бугарин, да се потсетиме на некои од Гоцевите искажувања, кои ја одразуваат неговата големина и неговото визионерство.

повеќе