Откако беше изгласан за нов претседател на МКФ

Антиќ: Да ја вратиме кошарката онаму каде што заслужува да биде

Новиот претседател на МКФ, Перо Антиќ вели дека малку му е чудно во новата улога но среќен е што ја доби можноста да ја предводи македонската кошарка. 

Перо Антиќ од денеска е нов претседател на Македонската кошаркарска федерација, тој како единствен кандидат едногласно беше избран на денешното изборно собрание.
 
„Среќен сум, но искрено малку ми е чудно во оваа улога. Мојата идеја е да составам силен тим од спортисти и луѓе од бизнис-секторот и сите заедно да работиме за кревање на кошарката, враќање на оптимизмот кога се говори за овој спорт. Приоритети има многу, од развој на младинската кошарка, до засилување на лигата и враќање на репрезентацијата онаму каде што посакуваме да биде, редовен учесник на големите натпреварувања“, изјави новиот претседател на МКФ, Перо Антиќ.

(Реакција на колумната на Наум Кајчев, „За Гологанови и нашата заедничка историја“, 15 септември 2019, МКД.мк)

повеќе

Деликатна јазична авантура е ако се излезе од основното и утврдено значење на зборовите и се прејде во сферата на жаргонот и колоквијалноста.

повеќе

Плаќањето на вработените на час наместо месечно помага да се зголеми нивната плата со тоа што ќе се вреднува работното време поефикасно.

повеќе