Ќе се заштедат 25 милиони евра

Жанг имал средба со фудбалерите на Интер, побарал да се откажат од две плати

Првиот човек на Интер, Стивен Жанг денеска имал средба со фудбалерите на која побарал од играчите да се откажат од платите за ноември и декември, „нероаѕурите" на овој начин ќе заштедат околу 25 милиони евра.

Интер, како и многу клубови ширум Европа, е во финансиски потешкотии поради пандемијата на ковид-19. Неопходно е кратење на трошоците, па претседателот Стивен Жанг денеска се појавил во тренинг центарот и одржал состанок со фудбалерите.

Медиумите од Италија пренесуваат дека првиот човек на клубот побарал од играчите да се откажат од платите за ноември и декември со што „нероаѕурите“ би заштедиле околу 25 милиони евра (ова е бруто сумата за платите за овие два месеци).

Сега играчите се на потег, и доколку одговорот е негативен, Интер ќе пристапи на планот Б. Индивидуално ќе се разговара со секој фудбалер да се направи модификација на договорите, односно платите за овие два месеци да бидат исплатени во иднина, кога финансиската состојба ќе биде подобра.

Опонентите на академик Блаже Ристовски во Македонија го квалификуваа како националист, во белградскитe кругови  го именуваа како „бугарофил“, а во Бугарија го нарекуваа „Југословен“ и „србокомунист“. А тој си остана ист, исправен пред нападите и секогаш подготвен да им одговори на критичарите.

повеќе

Ентузијазмот во првите месеци од годинава во врска со масовната вакцинација беше таков што Србија во март беше прва меѓу европските држави според бројот на граѓани што примија втора доза на милион жители. 

 

повеќе

Со само 48% вакцинирано население, недозволиви грешки на стручниот штаб за Ковид-19 и масовни протести против вакцинација, очигледно е дека кампањата за вакцинација во Словенија беше навистина неуспешна. 

повеќе