ЕВРО 2020

Заев: Горди сме, Европа виде колку сме гласни, силни на терен и на трибини, еден тим, една држава, едно општество

Премиерот Зоран Заев кој во живот на „Јохан Кројф“ Арената го следеше натпреварот со Холандија, им честита на македонските фудбалери кои настапија за Македонија на Европското првенство. 

Македонија првенството го заврши со три порази, но не разочара, момците на Ангеловски го дадоа максиумот, го испотија македонскиот дрес и можат да бидат горди на тоа, може да биде горда и македонската јавност, а горд е и премиерот Зоран Заев.
 

Србија продолжува да го негира минатото, при што нејзините политички елити ја користат резолуцијата за да ѝ се спротивстават на Црна Гора и истовремено се надеваат дека овој потег ќе им донесе поголема популарност дома.

повеќе

„И, ако милееме ние за својата Татковина, ако во нас има барем капка македонска крв, ако во нас останала искра благороден патриотизам, овојпат треба да се впрегнеме, за да понесеме дел од тежината на едно дело и од жестокото величие на една епоха“.

повеќе

(Овој труд беше презентиран на конференцијата „Геноцидот и неговата превенција во дигиталното доба: предизвици на 21 век“, 19- 23 јули, Барселона, Шпанија.)

повеќе