Лига на нации

За разлика од Македонија, Србија, БиХ и Бугарија дома би ги играле финалните мечеви од Лига на нации

За разлика од Македонија, земјите околу нас добија поволна ждрепка кога е во прашање финалето од Лигата на нации. 

Денеска беше извршена ждрепката која ги одреди домаќините за финалните натпревари од Лигата на нации, но беа и пополнети местата кои беа празни поради некои земји што се пласираа на ЕП преку квалификации.
 
Македонија како гостин би го играла евентуалното финале во Лигата на нации, повеќе среќа во ждрепката имаа Србија, БиХ и Бугарија.
 
Лига А
 
Полуфинале
 
Исланд - Романија 
Бугарија - Унгарија
*Победникот од мечот Бугарија - Унгарија ќе биде домаќин на финалето
 
Лига Б
 
Полуфинале
 
Босна и Херцеговина - Северна Ирска
Словачка - Република Ирска
*Победникот од мечот БиХ - С. Ирска ќе биде домаќин на финалето
 
Лига Ц
 
Полуфинале
 
Шкотска - Израел
Норвешка - Србија
*Победникот од мечот Норвешка - Србија ќе биде домаќин на финалето
 
Лига Д
 
Полуфинале
 
Грузија - Белорусија 
Македонија - Косово
*Победникот од мечот Грузија - Белорусија ќе биде домаќин на финалето.

Тоа што е многу поважно е дека се работи за ПРЕТХОДНА проверка, а не за post festum ветинг.

повеќе

Како што расте бројот на оние кои објавуваат непроверени, лажни и злонамерни информации, така се зголемува и бројот на медиуми кои работат со проверка на факти и се борат за вистината во јавниот простор преку одговорно истражување.

повеќе

Единствена работа за која ние граѓаните не плаќаме данок, е воздухот кој го дишеме.

повеќе