ФИФА ги одреди судиите за СП во Катар

За првпат во историјата на Мундијалите и дами ќе судат

ФИФА ги одреди судиите за Светското првенство во Катар, а за првпат на еден машки Мундијал ќе судат и дами, делегирани се шест судијки од кои три се главни. 

Стефани Фрапар, Јошими Јамашита и Салима Мукансанга се трите главни судијки кои ќе ја делат правдата на Светското првенство во Катар, покрај нив на листата се уште три дами кои ќе бидат помошни судии.
 
Меѓу најпознатите судии се Мајкл Оливер и Ентони Тејлор од Англија, Славко Винчиќ од Словенија, Дани Мекели од Холандија, Даниеле Орсато од Италија и други.
 

Војната во Украина ја разоткри вистината за Русија, но и вистината за Европа. 

повеќе

Несанкционирањето на овој говор доведува до повторување, ширење и злоупотреба на овие аномалии како еден вид „нормализиран“ начин во политичката борба против поединци и групи со различни мислења.

повеќе

Потписниците на нотарските изјави дека нема да гласаат за измените на Уставот се подложни на промени за материјално благо.

 

повеќе