ЕВРО 2020

Врие во Букурешт, македонските навивачи веќе се загреани за големиот натпревар (ВИДЕО)

Македонските навивачи што се во Букурешт уште од раните утрински часови ги зазедоа позициите во центарот на градот и почнаа да се загреваат за историскиот натпревар на Македонија. 

На улиците во Букурешт доминираат македонските навивачи, така ќе биде и на трибините на „Националната арена“, а се надеваме дека и момците на Ангеловски ќе бидат подобри од Австрија и ќе ни донесат нова голема радост.

Србија продолжува да го негира минатото, при што нејзините политички елити ја користат резолуцијата за да ѝ се спротивстават на Црна Гора и истовремено се надеваат дека овој потег ќе им донесе поголема популарност дома.

повеќе

„И, ако милееме ние за својата Татковина, ако во нас има барем капка македонска крв, ако во нас останала искра благороден патриотизам, овојпат треба да се впрегнеме, за да понесеме дел од тежината на едно дело и од жестокото величие на една епоха“.

повеќе

(Овој труд беше презентиран на конференцијата „Геноцидот и неговата превенција во дигиталното доба: предизвици на 21 век“, 19- 23 јули, Барселона, Шпанија.)

повеќе