Нова трагедија

Во авионска несреќа во Бразил загинаа четворица фудбалери и претседателот на клубот (ВИДЕО)

Нова авионска трагедија во Бразил во која меѓу жртвите има и фудбалер, овој пат се работи за нисколигашот Палмас. 

Авион со шест луѓе се урнал во областа Порто Национал, во Токантис. Во авионот биле претседателот на клубот Палмас, Лукас Меира и фудбалеритие Лукас Прашедес, Гилерме, Рануле и Маркус. Сите тие, вклучително и пилотот загинале. Ниту еден патник не преживеал.
 
Ова е втора авионска трагедија на бразилски клуб во последните години. Претходо Чапокоенсе го загуби речиси целиот состав кога им се урна авионот со кои се превезуваа на натпревар.
 
 
 

Младите бараат подобар живот надвор од државата, бидејќи доаѓаат до заклучок дека приватните компании и странските организации им пружаат поголема поддршка и повеќе ги вреднуваат отколку сопствената држава.

повеќе

Во САД и некои други земји, припадниците на загрозените расни и етнички малцинства имаат пократок животен век од просечниот, и поради тоа не се доволно застапени меѓу оние за кои најмногу се очекува дека ќе починат од ковид-19.

повеќе

Предвидувањата за тоа дека ќе дојде денот кога Бугарија ќе ги искористи пасошите кои Софија така лесно им ги даваше на македонските државјани почнуваат да се остваруваат.

повеќе