Од 2. декември

Во Англија навивачите полека ќе почнат да се враќаат на стадионите

Максимум по 4.000 фанови ќе биде дозволено да бидат присутни на стадионите во регионите кои не се високо ризични во Англија кога на 2 декември ќе заврши „локдаунот“. 

Навивачите во Англија полека ќе се враќаат на стадионите на отворено, но не и во салите.
 
Планот е тоа да почне по втори декември кога ќе заврши „локдаунот“ во Англија.
 
Во зависност од бројот на заболени, во Англија е направена поделба на три нивоа. Во нивото кое е најмалку ризично ќе може по 4.000 фанови да бидат присутни на стадионите.
 
На второто ниво по 2.000, а на третото, во највисоко ризичните реони нема да може да има публика.

Структурното насилство кон трансродовите и родово небинарните луѓе е препрека во нивното реализирање како полноправни членови на општеството.

повеќе

И сега вие замислете, на едно детенце од 6 години да му кажувате со авторитет на наставник дека не треба да се дефинира како машко или женско.

повеќе

Засега СДСМ и ВМРО-ДПМНЕ и нивните заеднички алтер-фабрикати не даваат впечаток дека го разбираат новосоздадениот замаец.

повеќе