Сараево

Велкоски го продолжи договорот со Сараево до 2021 година

Македонскиот фудбалер, Крсте Велкоски кој е и капитен на Сараево стави потпис на нов договор со босанскиот клуб според кој ќе остане таму до 2021 година.

Крсте Велкоски останува во Сараево до 2021 година откако на обострано задоволство е продолжена соработката.
 
„Мило ми е што успеавме да се договориме за продолжување на соработката, пресреќен сум што конечно во недела ќе ги видам моите другари и колеги. Се надевам дека се ќе биде во ред и ќе ги оствариме нашите цели“, изјави Велкоски по потпишувањето на договорот.
 
Велкоски за Сараево дебитираше во март 2014 година и отогаш има 131 настап и 52 погодоци за овој клуб.

Неопходно е да се надминат бариерите кои во моментов се присутни во регулаторната, политичката, финансиската и пазарната рамка и кои го кочат напредокот кон обновливите извори на енергија.

повеќе

За прв пат имаме постапки за амнестија кои не се водат по службена должност (ex officio), туку по приватна иницијатива на засегнатите странки (ex privata).

повеќе

Причината за загриженост не е дали ЕУ успева да создаде функционални и стабилни земји или не, туку тоа што ангажманот на ЕУ во регионот води кон губење на кредибилитетот на Унијата како меѓународен актер и кон неуспех на нејзината Заедничка надворешна и безбедносна политика.

повеќе