Францускиот клуб потврди

Вајналдум е нов играч на ПСЖ

Веќе нема дилеми за тоа каде ќе оди Вајналдум, тој денеска го комплетираше трансферот во ПСЖ. 

Џеорџино Вајналдум се очекуваше да потпише за Барселона, но пред да го стори тоа псж го предомисли со побогата понуда, па тој го одбра францускиот клуб.
 
„ПСЖ со задоволство може да соопшти дека потпиша со Џеорџино Вајналдум. Холандскиот репрезентативец кој доаѓа од Ливерпул, потпиша до 30 јуни 2024“, стои во соопштението на францускиот клуб.
 
Се верува дека годишната плата на Вајналдум во ПСЖ ќе изнесува 9,5 милиони евра.

Алчноста за максимизирање на површината на градење ја помина „црвената линија“. Градот полека ја сече гранката на која седи.

повеќе

Пристигна барањето од етничкиот албански фактор во политиката за тоа да има промена во химната, знамето и грбот на државата.

повеќе

Доколку најмоќните луѓе во земјата (вклучително и претседателот Милановиќ) не престанат со вербалните напади и притисоци врз новинари и медиуми, се плашам дека Хрватска ќе појде по стапките на Унгарија, Полска и Словенија во однос на (не)слободата на медиумите, што секако не е европски, туку автократски пат.

повеќе