„Гаучосите“ можат да бидат само гледачи

УЕФА со демант: Не сме ја поканиле Аргентина да биде дел од Лига на нации

По сториите дека Аргентина би можела да игра во Лига на нации, УЕФА испрати демант и појасни дека никогаш не се воделе дискусии на оваа тема, ниту пак ќе се водат.

Фокс Спорт објави дека Аргентина на маса има предлог да стане дел од новото натпреварување под капа на УЕФА, Лига на нации и „гаучосите“ сериозно размислуваат да го прифатат предлогот по случувањата на Копа Америка.

Сепак, европската куќа на фудбалот експресно реагираше и испрати демант во кој се вели дека Аргентина може да биде само гледач.

„Нема вистина во написите дека Аргентина добила покана да биде дел од натпреварување под капата на УЕФА, ниту пак да стане членка на УЕФА. УЕФА никогаш не дискутирала на оваа тема, ниту пак ќе дискутира. Сепак, во духот на пријателството, можеме да ја поканиме Аргентина како специјален гостин да гледа натпреварување кое го организира УЕФА“ – се вели во соопштението.

Го регистрираме името Јунајтед Маседонианс и тогаја сетне почнаме да прајме отворени Илинденцки пикници – македонцки илинденцки, не со Богарите. Сами ние Македонци и народо трна.

повеќе

Она она што го нудат медиумите во времето на ковид-19 покажа колку тие не се подготвени за да известуваат во време на криза, а кризите ги има сè почесто.

повеќе

Доколку нешто радикално не се промени, не можеме да очекуваме дека нашата економија брзо ќе се нормализира и ќе излезе од сегашната криза.

повеќе