Поради прекршување на ковид-протокол

УЕФА покрена постапка против ФФМ

Иако нашиот настап на Европското првенство е завршен, Фудбалската федерација на Македонија можеби ќе треба да плати казна откако УЕФА покрена постапка поради прекршување на ковид-протоколот. 

УЕФА одреди посебна комисија која ќе истражува дали некои од нашите фудбалери го прекршиле ковид протоколот.
 
Случајот се однесува на пропусти при земањето на брис од играчите во Амстердам за задолжителните тестови за ковид-19.
 
Постапката не е против еден фудбалер или индивидуалци, туку против ФФМ, која на крајот би можела да се соочи со парична или друг вид на казна доколку комисијата констатира вина.
 
 

Цивилизацијата би можела да се дефинира како глутница која има рационална потреба да ги легитимира и образложи своите колежи, грабежи и узурпации.

повеќе

„Сакајќи ја Америка и должејќи ѝ ја првата верност нејзе, ние ќе бидеме безвредни синови и ќерки на Америка ако немаме љубов во нашите срца за почвата што нè хранеше во нашето детство, за јазикот што го зборуваме и што го немаме заборавено...“

повеќе

Овде нема такво нешто. Има некои чинители што се занимаваат со испишување црвени линии. Не им значи ништо фактот што токму под ова гесло е овозможен најдолготрајниот мир на европскиот континент.

повеќе