ЕВРО 2020

УЕФА покрена постапка против Арнаутовиќ

УЕФА соопшти дека покренува постапка против Марко Арнаутовиќ за неговиот испад на натпреварот против Македонија кога вербално го навредуваше Алиоски. 

Арнаутовиќ може скапо да го чинат навредите кон Алиоски, УЕФА покрена постапка против австрискиот фудбалер.
 
„Етички и дисциплински инспектор е назначен да направи страга за инцидеднтот во кој е инволвиран Марко Арнаутовиќ за време на мечот од групната фаза меѓу Австрија и Македонија“, соопшти УЕФА.
 
Се очекува брзо да биде решено дали Арнаутовиќ ќе добие казна и каква ќе биде таа. Одлуката би требало да биде пред мечот меѓу Холандија и Австрија.

Под менторство на овој истраен истражувач, научник и педагог, се развивале и се формирале многумина трудбеници и афирматори на македонското културно наследство.

повеќе

Ковидот нема да нѐ победи. Да зборуваме за раст и развој, за подобар и забрзан раст, за паметен и зелен развој.

повеќе

Размислуваме како можеме да ја заштедиме и заштитиме водата, но само додека немаме вода!

повеќе