УЕФА и КОНМЕБОЛ договорија спектакл, во јуни 2022 ќе играат Италија и Аргентина

Европската (УЕФА) и Јужноамериканската (КОНМЕБОЛ) фудбалска федерација договорија шампионите од нивните натпреварувања да се сретнат еден против друг. 

УЕФА и КОНМЕБОЛ денеска соопштија дека постигнале договор за меч меѓу Европскиот шампион Италија и победникот на Копа Америка, Аргентина.
 
Дуелот ќе се игра во јуни 2022 година, локацијата допрва ќе биде одредена.

Македонија може да ги задоволи потребите од електрична енергија ако на површина од 160 км2 постави соларни панели, а инвестицијата за тоа е 2,4 милијарди евра.

повеќе

Тешко е да се очекува дека ветото ќе биде туку-така тргнато. Дури и кога би се постигнал некаков договор, тоа би значело дека Македонија направила тешки и болни компромиси за да дојде до решение, имајќи ги предвид тврдите позиции на Бугарија.

повеќе

Лошите прогнози за инфлацијата и зголемувањето на цените на сите енергенси, не упатува кон еден заклучок - обновливите извори на енергија, заедно со вложувањето во самоодржливост и економијата на подарувањето сега се позначајни отколку кога и да е претходно.

повеќе