Европско првенство

УЕФА доби одговор од Италија, и во Рим ќе има гледачи за време на ЕП (ВИДЕО)

Рим беше еден од градовите домаќини на ЕП кои УЕФА ги чекаше да се изјаснат дали ќе примат гледачи, одлуката на италијанската владаа е позитивна. 

Министерот за спорт во Италија, Габриеле Гравина потврди дека во Рим ќе биде дозволено да се наполни 25 проценти од капацитетот на Олимпико.
 
Европското првенство ќе се игра од 11 јуни до 11 јули, а Рим е еден од 12 градови домаќини.
 
Вклучително со Рим, девет градови потврдија дека ќе имаат 25 проценти или повеќе публика на стадионите. УЕФА до 19. април чека одговори уште од Минхен, Билбао и Даблин.
 

Европа е решена да се ослободи од меката моќ на Москва (енергенсите), а и на дипломатско поле сака да и стави до знаење дека и за неа ќе има „црвени линии“. 

повеќе

Незабележливите разлики во нашето однесување кои се дел од психолошката манипулација на социјалните мрежи се предизвикани од надзорниот капитализам и ја нарушуваат демократската култура и личната автономија.

повеќе

После десетици години се решава холдингот, неданочните давачки и царинските тарифи значајни за бизнисот.

повеќе