Голема чест за капитенот

Турска новинарка на македонски јазик му правеше интервју на Пандев (ВИДЕО)

Турска новинарка на „Беин Спорт“ на македонски му направи интервју на Горан Пандев со што покажа посебна почит кон нашиот капитен. 

Но македонскиот јазик за новинарката Сејхан Шашко, не е непознат, иако цел живот е во Турција, таа има потекло од Охрид.

Време е да се фокусираме врз суштинските проблеми. Време е да создадеме вистински ’општествен договор‘ за владеење на правото и на човековите права како главни столбови на европските вредности

повеќе

Стратешко партнерство на македонската влада со Зока енерџи солушнс, компанија регистрирана за обработка и отстранување на опасен отпад, не е правилен начин за решавање на проблемот во мала држава како Македонија.

повеќе

Цивилизацијата би можела да се дефинира како глутница која има рационална потреба да ги легитимира и образложи своите колежи, грабежи и узурпации.

повеќе