Отказот му прави проблем

Тухел би можел да биде депортиран од Велика Британија

Медиумите од „островото" пишуваат дека Томас Тухел има рок од 90 дена да ја напушти Велика Британија, стратегот од Германија потоа би можел да биде депортиран.

Томас Тухел на почетокот од овој месец доби отказ од Челси, се говореше дека стратегот сака веднаш да се врати на работа, но се уште нема добиено примамлива понуда.

И додека чека вести за следниот ангажман, Германецот продолжува да живее во Лондон, се говори дека тој ужива во животот во британската престолнина.

Но како што пренесуваат медиумите од „островото“, Томас Тухел поради статусот на невработен може да се најде во проблем со законот. Според пост-Брегзит визата која ја добил, Германецот има рок од 90 дена да замине или ризикува да биде депортиран.

Концептот на даночната реформа, кој го претставивме минатата недела на заедничка прес конференција со премиерот е дел од поголем процес за креирање на оптимален даночен систем кој ќе биде праведен и ќе го поддржи економскиот раст.

повеќе

Ракот на корупцијата и понатаму е ендемичен, а актуелната власт сè повеќе потпаѓа под лошите навики на претходниот режим на Никола Груевски.

повеќе

Ех какво време дојде, да се стремиме кон нула. Уште повеќе, да постигнеме нула.

повеќе